I DIY, Djur & natur, Huset, Slow living

Veckans ting

Hej igen, kära bloggläsare! Jag har inte försvunnit, bara haft två galet intensiva jobbveckor. Det är först nu – på självaste julafton – som jag fått tid över för att skriva en veckolista. I skrivande stund har jag plockat på mig en oanständigt stor hög med julgodis som strax ska förtäras, och Patrik sitter ute på farstubron och röker sin årliga julpipa.

Så, till veckans lilla lista:

#1 Elton, Nimoy, Maokowski, Signild, Ada, Elsa, Evelina, Hulda, Alfons, Vaktelina, Vaktenilla, Vaktestina, Astrid och Bella.

Våra pälsklingar, nakenfisar och fluffrumpor är det bästa som finns. Visst kräver de underhåll, sällskap och utfodring, och gör det i princip omöjligt för oss att resa bort mer än ett dygn båda två, men jag skulle inte byta dem mot något annat.

Våra djurbarn är det bästa som finns.

Familjeporträtt. (Ej på bild: Elton, Signild, Ada, Elsa, Evelina, Hulda, Alfons, Vaktelina, Vaktenilla, Vaktestina, Astrid och Bella.)

 

#2 Korsord

Det här med att lösa korsord är något jag (åter)upptäckt under hösten. En av mina underbara kollegor överraskade mig med en ”födelsedagskasse” innehållande godis, chokladpudding och en Allers-tidning med korsordsspecial. Sedan dess är jag fast. Är alltid kul att hitta ett nytt – och dessutom lagom stimulerande – alternativ till att sitta framför datorn när man inte riktigt har lust att gå ner i smedjan eller inte orkar träna.

Problemet är bara att korsordsböcker är så… fula. Visst är det ytligt att tycka så, men jag har inte lust att låta en sådan ligga framme så att jag kan bläddra i den då och då när omslaget ser ut som ett misslyckat ClipArt-kollage från tidigt 90-tal.

Min förhoppning är att korsord ska få samma uppsving som målarböcker. Målarböcker (för vuxna) har ju blivit enormt populära bara de senaste åren. Och ofta är de snygga med. Likadant borde vara med korsordsböcker och -tidningar. De förtjänar att återupptäckas (och jag förtjänar att ha något snyggt liggandes på mitt soffbord!)

#3 Min första försäljning

Som jag skrev i förra inlägget har jag startat min egen webbutik, och det dröjde inte länge innan det första smycket var sålt.

Och mer smycken och mer försäljningar kommer det bli!

3
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Veckans ting

Publicerat 12 november, 2017

Veckans ting

Publicerat 30 april, 2017

Veckans ting

Publicerat 5 februari, 2017

Föregående inläggSmygpremiär av Skärva.se
Nästa inläggMånaden i bilder