I Allt annat

Veckans ting

Bästa saffransbullarna

Vissa säger att de saftigaste lussekatterna fås med hjälp av kesella, andra att det är äkta smör som är viktigast, och enligt en del är det creme fraiche som är hemligheten bakom de godaste bullarna.

Visst önskar man att någon faktiskt hade testat alla recepten och kommit fram till en slutgiltig dom? Lyckligtvis är det just vad Therésia från bloggen Söta Saker gjort i sitt ultimata lussebulle-test.

Själv ska jag testa att göra lussekatter med creme fraiche och pensla dem med sockerlag under eftermiddagens bakning. Ska bli spännande att testa och utvärdera resultatet!


24 tedoppardagar

För den som inte bara vill ha en adventskalender av det nyttigare slaget, utan som också vill ha garanterad myskänsla i vintermörkret så är en tekalender det enda rätta.

Min mamma överraskade mig med en tekalender från Indiska. En perfekt adventspresent som passar de flesta!

Just idag, den 3:e december, ackompanjeras mitt bloggskrivande av en rykande kopp darjeeling.


Tretton skäl varför (13 reasons why)

När serien Tretton skäl varför  med beskrivningar innehållande ord som ”high school” och ”självmord” dök upp på Netflix, avfärdade jag den först som något jag aldrig skulle se. Som om tonårsskildringar inte vore tragiska nog skulle det alltså handla om en huvudperson som begår självmord. Det konceptet kände jag mig inte alls sugen på.

Men till slut gav jag den ändå en chans. Och tur var det, för jag kan inte minnas när jag senast blev så berörd av en tv-serie.

Den innehåller ingen action, inga passionerade romanser, inga specialeffekter och noll humor. Ändå satt jag som klistrad framför skärmen, avsnitt efter avsnitt.

Serien är vacker, rå och smärtsamt träffsäker. Den håller liksom upp en spegel mot en ful verklighet och vägrar släppa taget.

Och just därför är Tretton skäl varför inte bara året bästa utan också årets viktigaste dramaserie.


Omslagsbild: 13 reasons why | Netflix
5
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Veckans ting

Publicerat 5 december, 2016

Veckans ting

Publicerat 26 november, 2016

Veckans ting

Publicerat 22 oktober, 2017

Föregående inläggMånaden i bilder
Nästa inläggBesök av arg jättehackspett