I Allt annat

Veckans ting

Kaminen sprakar, det är kallt om tårna och landskapet utanför är inbäddat i frost. Det känns som att det bara är ljust ett par timmar om dagen och man skulle verkligen behöva en energikick. Vinterns mission för min del blir att leva och framför allt äta lite sundare.

Poké bowl

Första gången jag hörde namnet undrade jag vad som var så häftigt med en ”poke-boll”. Hade det möjligtvis nåt med med Pokemon Go att göra?

Nej då, poké bowl är årets trendigaste hälsorätt. Rätten kommer ursprungligen från Hawaii men har påtagliga asiatiska influenser. En poké bowl är en rå fisksallad som oftast består av en bas av ris men som kan innehålla lite allt möjligt, exempelvis kimchi, nudlar, sjögräs, bönor, avokado, koriander, salladslök, frukt eller vad man nu råkar ha hemma. Man tager helt enkelt vad man haver..

Det är fräscht, krispigt och smakrikt. Inte svårt att förstå att det blivit populärt, det är ju så gott. Och till råga på allt är det nyttigt. Så jag kommer definitivt slänga ihop massor med poké bowls i vinter!

Här kan du hitta ett exempel på ett smarrigt poké bowl-recept.

Foto: Sharon Shen | Unsplash

Hydro Vase

För någon dag sen dök denna underbara, terrarielika vas upp i mitt flöde: Hydro Vase av japanska 10¹². Visserligen alldeles för dyr, men så fin!

Vasen finns bland annat på Artilleriet.

Brunch på Continental

Den som följer mig på Instagram har redan fått en glimt av Hotell Continentals brunch.

Continental i Ystad har blivit känt som romanfiguren kommissarie Wallanders stamhak. Av det som en gång var ett småsunkigt hotell i en sömnig småstad finns det dock inte många spår. Restaurangen har fått en totalmakeover och brunchen bjöd på härlig lyxkänsla.

5
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Inred med skolplanscher

Veckans ting

Publicerat 8 januari, 2017

Veckans ting

Publicerat 26 november, 2016

Veckans ting

Publicerat 24 december, 2016

Föregående inläggMånaden i bilder
Nästa inläggOch så var de fyra