I Allt annat, Odling & trädgård

Veckans ting

Trots att utomhussäsongen är slut kommer temat för denna vecka vara odling. De allt kortare dagarna gör att även tillväxten på inomhusplantorna avtagit, men det går lyckligtvis att råda bot på. I min växthylla råder nästan vårkänslor!

Växtlampa

Den här lilla lampan från SunLite ligger överst på min önskelista i höst. Den är försedd med ett teleskopskaft och sticks ner direkt i krukan. Perfekt för tilläggsbelysning under mörka vinterdagar.

Lampan finns i flera färger och kan beställas från bland annat Wexthuset och Odla.nu.

Postordersticklingar

Något som jag upptäckte ganska nyligen är att det finns en hel marknad för sticklingar på exempelvis Tradera. Många växter som man inte kan få tag på i den vanliga växthandeln kan man istället buda på och få hem via brev. Själv klickade jag hem en palettbladsstickling som växer som bara den.

Jag kontrollerar då och då om det dykt upp några nya, intressanta sticklingar. Just nu lutar det åt att mitt nästa bud kommer läggas antingen på en forellbegonia (Begonia maculata) eller en monkey mask (Monstera deliciosa).

Återstår att se vad jag klickar hem nästa gång!

Odlarna

I podden Odlarna möter man intressanta personer som pratar om sitt trädgårdsintresse och delar med sig av sina trädgårdstips. Plus snackar om helt andra saker som inte har med odling att göra. I senaste avsnittet träffar man härliga odlingsnörden Elin Unnes, vilket naturligtvis för mig till nästa punkt i listan, nämligen…

Elin Unnes: The Secret Gardener

Elin är rockjournalisten som blev trädgårdsfrälst. På hennes blogg The Secret Gardener kan ni följa hennes lyckade såväl som misslyckade odlingsförsök och allehanda upptåg. Jag älskar hennes avslappnade attityd till odling, trädgård och livet i allmänhet.

4
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Per Helsa Café i Ystad

Veckans ting

Publicerat 7 juni, 2017

Veckans ting

Publicerat 26 november, 2016

Föregående inlägg"Det är ju bara så de är"
Nästa inläggTavelram med torkade växter