I Allt annat

Veckans ting

Per Helsa Café i Ystad

Ja, jag vet, jag har varit dålig på att lägga upp veckans ting. Det har snarare blivit en månadslista, eller rentav en säsongslista. Men bättring utlovas! Här följer i vart fall denna veckas braiga ting:

#1: Trankil trädgårdsdekoration

Jag har inte toppat upp vuxenpoängen (eller snarare medelålderspoängen) genom att skaffa en trädgårdstomte. Nej då, men en trädgårdsstaty har det likväl blivit. Numera sitter det en Buddha och mediterar bland funkior och tilltagande grönska i rabatten på baksidan av huset.

Buddha, trädgårdsstaty från Granngården


#2: Tips: Per Helsas Gård

Har man mer än en kvart tillgodo under en regnfri vår- eller sommardag i Ystad rekommenderas ett besök på innergården som är känd som Per Helsas Gård. Här huserar några butiker och ett gäng konsthantverkare, och framför allt ett mysig café som passar perfekt när man vill undkomma turisterna på gågatan en stund. I synnerhet rekommenderar jag deras vegetariska buffé.

Per Helsa - fik med vegetarisk mat i Ystad


#3: Vardagslyx: mocktails

Nu när man börjar ana sommartemperaturer kommer suget. Man vill sitta ute, njuta av tillvaron och sippa på nåt kallt. Gärna något lagom lyxigt och lagom avancerat, typ en cocktail. Eller ännu bättre, en mocktail! Det är något som jag är sugen på att göra i sommar: att blanda ihop egna, alkoholfria drinkar som ska vara en upplevelse för alla sinnen.

Mocktail - vardagslyx
Foto: Jez Timms/Unsplash
7
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Sensommarbesök på Ystad Djurpark

Publicerat 29 augusti, 2017

Föregående inläggFrån (typ) bastu till kontor
Nästa inläggThe world famous kanelbullebild