I Djur & natur, Huset, Recept & mat, Slow living

Veckans ting

Inred med skolplanscher

Efter en härligt stillsam julhelg med mycket mat och trevligt sällskap, följt av en fullspäckad första arbetsvecka, är det nu dags för 2017 års första lista med braiga ting.

#1: Diskussioner om nyårsraketernas vara eller icke vara

Nyårsaftonens omtalade raketkaos förde åtminstone med sig en god sak: att folk på allvar börjar förstå att det är dags att förbjuda försäljning av livsfarliga sprängämnen till privatpersoner. Om någon ska avfyra fyrverkerier borde det endast vara utbildade personer på anvisade platser.

Jag har alltid haft svårt att njuta av fyrverkerier eftersom jag alltid oroat mig för alla djur som lidit av spektaklet, framför allt hundar och fåglar.

Usch för onödiga raketer, och hurra för ett (förhoppningsvis) kommande förbud!

#2: Distansjobb

Hur får man en levande landsbygd? Jo, en viktig faktor är att man gör det möjligt för folk att försörja sig även på ”otillgängliga” platser. Till exempel genom att låta dem jobba från  det egna hemmet. Jobbar man hemifrån slipper man pendla till storstäderna, vilket i sin tur innebär minskad miljöpåverkan. Mindre pendling betyder dessutom mindre utgifter. Och framför allt medför det lyckligare och friskare människor, som på köpet får mer tid över för familj och fritid.

Sammanfattningsvis: länge leve distansjobbandet!

Katten nimoy övervakar designen på datorn

#3: Det perfekta kanelbullereceptet

Ja, så är det  jag har lyckats skapa de perfekta kanelbullarna. Kortfattat så är hemligheten att låta jäsningen ta god tid, att göra knyten istället för rullar, och att pensla bullarna med sockerlag direkt efter att de tagits ur ugnen. Voilà – perfekt varje gång!

Perfekt kanelbulle

#4 I-landsproblemet: äggöverskott

Sedan en månad tillbaka strax efter det att vi installerade värmelampan i hönshuset för att hindra vattnet från att frysa i automaten  har hönsen värpa som kulsprutor. I dagarna har även vaktlarna satt igång sin produktion. Äggbrickorna är fulla och nu gäller det bara att komma på i vilka anrättningar de ska användas innan kylskåpet svämmar över.

För att hitta inspiration till rätter och bakverk innehållande ägg passar jag på att leta efter extra inspiration i bland annat Lindas Bakskola där det bjuds på tydliga steg-för-steg-anvisningar.

Massor med ägg

6
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Veckans ting

Publicerat 22 oktober, 2017

Veckans ting

Publicerat 3 december, 2017

Veckans ting

Publicerat 30 april, 2017

Föregående inläggGalapremiär för snöplogen
Nästa inläggVeckans ting