I DIY, Huset

Veckans ting

Det är söndag och därmed hög tid för veckans lista. Ett perfekt sätt att avsluta veckan om jag får säga det själv! Vintern och mörkret är fortfarande här, men det går mot ljusare tider – i mer än en bemärkelse.

#1 Att ha fått upp taklisterna

Ja, position 1 i denna lista går till oss själva. Idag har vi äntligen fått upp listerna i den lilla toalettens tak, vilket innebär att den officiellt är färdigställd. Dessutom har vi tjuvstartat med uppsättning av några listlängder i källarens tak. Inte mycket att visa på bild, men det kommer säkert bildbevis i framtiden.

I alla fall: bra jobbat, oss!

#2 Trendigt slöjdande

Det är härligt och inspirerande att se folk hänge sig åt något de älskar. I synnerhet när det är något av det lite mer udda, rentav otrendiga slaget.

Ett exempel på en sådan person är David C Persson som trots sin ringa ålder har blivit ett riktigt proffs inom sitt hantverk, tillika passion: träsmide. Följ honom och hans arbete på @davidcpetersson eller ta en titt i hans webbutik!

#3 Bybor som stickar kläder åt frusna elefanter

Vad gör man inte för att ta hand om sina bästa vänner? Det spelar ingen roll om de är människor eller djur. Ibland behöver de ens hjälp, även om det så bara handlar om en stickad tröja.

Några kvinnor bosatta utanför indiska Mathura satte igång med att sticka tröjor i största möjliga storlek efter en prognos som förutspådde ovanligt kalla nätter. Elefanterna i det närliggande reservatet skulle nämligen inte behöva frysa.

Fint gjort, eller hur?

Det värmande och färgglada resultatet kan du beskåda här!

4
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Årets första dag 2017

På årets första dag

Publicerat 1 januari, 2017

Inred med skolplanscher

Veckans ting

Publicerat 8 januari, 2017

Veckans ting

Publicerat 12 november, 2017

Föregående inläggEn vinterdag i Kåseberga
Nästa inläggTIC 2017: biljett bokad
 1. Sofia // Hildas.se
  2 år ago

  Vilken positiv och fin lista. Som djurvurmare så fick jag ett extra hjärtslag för kläderna till de frusna elefanterna såklart. 🙂

  Jag hittade en kommentar från dig, på mitt inlägg om meningen med livet, bland skräpkommentarerna. Precis när jag skulle fiska upp det så måste jag sluntit och tryckt på fel knapp. För det försvann ner i ett svart hål. Men jag hann att se den i alla fall. I alla fall halva kommentaren. Så kan det gå. 🙂

  Hoppas att du får en fin fortsatt tisdag!

  1. Fröken Banjo
   2 år ago

   Hej Sofia, tack för ännu en värmande kommentar! 🙂

   Asch då, verkar som att mina kommentarer på din blogg är dömda att hamna i skräpkorgen. Men kommer med all säkerhet göra ett nytt kommenteringsförsök, förr eller senare 😉

   Ha en superfin tisdagskväll!

   1. Sofia // Hildas.se
    2 år ago

    Ja, det är märkligt att du utmålas som en bov i mitt kommentarsfält. 😀
    Men jag tänker att om jag lyckas markera dig som ”godkänd kommentar” nästa gång så kanske WordPress lär sig det. Du kan väl säga till (på typ insta) nästa gång du lämnat en kommentar så att jag vet och kan ”fixa” till problemet. 🙂