I Djur & natur

Tupp i hönshuset

Det är dags att presentera vårt senaste tillskott i familjen: tuppen Alfons. För bara ett par veckor sedan skrev jag ju ett inlägg om hur samtliga av våra egenkläckta kycklingar visat sig vara hönor.

För att råda bot på detta åkte Patrik i helgen mot Mariestad och hämtade en stilig dvärgkochinkille som jag genast döpte till Alfons.

Efter sin långa resa fick han vila ut i en egen bur i hönshuset under ett par timmar. (Alfons alltså, inte Patrik. Patrik satte genast igång med att jobba på nåt projekt i källaren efter hemkomsten.)

Redan från första början ”samtalade” Alfons diplomatiskt med tjejerna i hönshuset genom burgallret. När han sedan släpptes ut i övriga hönshuset gick han nyfiket omkring och spanade in stället och tycktes yttra försiktiga artighetsfraser till damerna.

Elsa blev alldeles till sig fort hon såg Alfons, och när han närmade sig hennes hörn sprang hon raskt fram och ställde sig alldeles intill honom. Kluckande lade hon huvudet på sned, tittade beundrande på honom… Och pickade honom rakt mellan ögonen.

Lyckligtvis tar Alfons ingen skit, utan han satte henne genast på plats. Inget trams här inte! Men visst… Det var tur att vi inte skaffade en timid liten chabo-tupp. Elsa behöver visst en karl som är bestämd när det behövs, och Alfons verkar lyckligtvis ha den förmågan.

"Tjejer! Kom hit! Det finns larver här! TJEJER! MAT!"
På en upptäcktsfärd i trådgården hittade Alfons en gömma med massor av larver och ropade genast ”Tjejer! Kom hit! Det finns mat här! TJEJER! MAT!”

I övrigt verkar han vara snäll och hänsynsfull mot damerna och har än så länge visat stor respekt för oss människor.

Han har även demonstrerat sin förmåga att gala ett antal gånger. Trots att han har en stark stämma låter det många gånger bättre än Elsas kacklande (läs: skrikanfall).

3
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

En liten babyboom

Publicerat 14 maj, 2017

Så var dagen här…

Publicerat 10 april, 2017

En dag gamla kochin- och silkeskycklingar

Fjuniga barnbilder

Publicerat 25 maj, 2017

Föregående inläggSommarrenovering av den lilla toan
Nästa inläggMånaden i bilder