I Djur & natur

Trappmålning & tillökning i hönsfamiljen

En dag gamla kochin- och silkeskycklingar

Vad händer i vårt hem just nu? Jo, våren har tillfälligt dragit sig tillbaka till förmån för snön. Inomhusprojekten går långsamt framåt, och ibland hörs pip nerifrån den stora buren i källaren.

Patrik har tålmodigt målat ytterligare ett lager på trappräckena. Även källarens dörrar får sig en omgång med lackpenseln. Ett drygt och långsamt arbete är det, men snyggt ser det ut att bli!

Igår proppade vi eldtunnan full med gamla vinbärsgrenar och törnbuskar, men förutom det har det inte varit någon idé att fortsätta arbetet i köksträdgården. I väntan på vårens riktiga intåg sår jag frön och håller tummarna för att vi hinner förbereda odlingsplatser för potatis, lök, grönkål, jordgubbar, tobak, humle och örter inom en månad eller två.

Det mest spännande den gångna veckan var när den senaste omgången ägg kläcktes, tre veckor efter att de lades i kläckaren. Förra gången var det bara lilla Signild som tog sig ut. Denna gång kläcktes hela fyra av nio ägg, vilket var långt över förväntan.

Därför har vi nu fått ett tillskott på två silkeskycklingar och två kochinkycklingar i vår lilla hönsfamilj. Signild är för övrigt inte så liten längre, hon har redan blivit en månad gammal, men hon uppför sig exemplariskt med de små.

De två minsta tar sig en tupplur i värmelampans sken.
De två minsta tar sig en tupplur i värmelampans sken.
4 veckor gammal silkeshöna
Signild, en månad gammal, börjar likna en riktig silkeshöna.
Putte the chick magnet
Signild och de två äldsta småttingarna trivs i Patriks famn.
Dagsgamla kycklingar
Hulda (silke), Evert (silke), Elsa (kochin) och Ada (kochin).
2
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Så var dagen här…

Publicerat 10 april, 2017

En stillsam vårhelg

Publicerat 27 mars, 2017

10 inspirerande hönshus för trädgården

Publicerat 18 april, 2018

Föregående inläggMed våren följer drömmar om en köksträdgård
Nästa inläggDinosaurie eller silkeshöna?