I Odling & trädgård

Trädgårdsdagarna på Liseberg

Första gången jag hörde om Lisebergs trädgårdsdagar var förra året, och då hade jag precis missat dem. Därför var jag extra mån om att uppleva dem detta år. I år hölls eventet 11 -14 maj, alltså torsdag till söndag, och min plan var från början att åka dit redan på torsdagen.

Men det blir inte alltid som man tänker sig, utan det blev först på söndagen som begav mig dit.

Tyvärr hade även regnet bestämt sig för att besöka Liseberg just denna dag. Så därför jag gick halvt genomfrusen och botaniserade bland blöta krukväxter.

Egentligen hade jag förväntat mig att det skylla vara mer som en typisk mässa, med mer utställningar och mer inspiration. Ja, lite mer botanisk trädgård var väl vad jag hade hoppats på.

I stället var det hela mer som en växtmarknad, vilket i och för sig inte var så dumt. Fast om jag hade behövt betala för inträdet (och inte fått en gratisbiljett av Patrik) hade det inte känts helt värt det, åtminstone inte om man bara besökte parken för växternas skull.

Den stora fördelen med att besöka eventet under dess sista dag var att många säljare försökte sälja ut sina plantor till reapriser. Därför passade jag på att köpa ett gäng rotknölar till ett förmånligt pris. Så snart kommer det förhoppningsvis skjuta upp ranunkler, spirea och lupiner på lämpliga ställen i trädgården.

När jag tröttnat på regnet begav jag mig mot utgången för att bege mig hemåt, men trots att jag granskat samtliga marknadsstånd grundligt kände jag mig inte helt nöjd.

Dagens växtbehov var inte helt tillfredsställt.

Därför blev det även en liten runda på Plantagen på hemvägen. Efter att ha lastat in en liten parkrododendron och en back blandade salladssorter i bagageutrymmet kände jag mig äntligen nöjd med dagens skörd.

5
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Katten Elton inspekterar Lödöse/Nygård-skogen

Påsken i bilder

Publicerat 28 mars, 2016

Att plötsligt ha en syrenhäck

Publicerat 22 maj, 2017

Föregående inläggEn liten babyboom
Nästa inläggAtt plötsligt ha en syrenhäck