I Annonssamarbete, Odling & trädgård

Syrenhäck lagom till sommaren

[Samarbete med Plantinavia]

Med en stor dos optimism skulle man kunna säga att våren är här. Åtminstone så har de första tonerna från fåglarnas vårsång hörts från skogen, gryningen anländer någon minut tidigare varje dag, och på vissa grenar kan man ana hur knopparna gör sig redo för solens ankomst.

Hur det än må vara med vårens ankomst så är det snart februari, och då är det dags att så de första fröerna och börja rensa ute i köksträdgården. Nu är det alltså hög tid att börja planera inför säsongens trädgårdsprojekt.

Något som vi tänkt göra alltsedan vi flyttade hit sensommaren 2015 är att sätta en syrenhäck mellan dammen vår närmaste (och enda synliga) grannes uppfart. Dels för att skaffa lite extra insynsskydd. Och dels för att få ting är så härliga som ljuvligt blommande syrenbuskar på sommaren.

Så här års ser det inte mycket ut för världen, men på sommaren sprudlar det av liv och vildvuxen grönska vid trädgårdsdammen.

Det som möjliggör detta kommande projekt är Plantinavia, som kommer ordna en leverans på 20 meter syrenhäck direkt från en holländsk plantskola hem till vår lilla gård. Inga mellanhänder och inget krångel med att fixa egen frakt från något handelsväxthus. Hur smidigt som helst!

Det finns mycket trevligt att välja mellan bland Plantinavias sortiment. Förutom att titta på syrenerna har jag klickat mig fram och tillbaka mellan produktsidorna med bland annat lagerhägg, måbär och avenbokshäckar och fantiserat om hur de skulle kunna förvandla trädgården. Åh, vad fint det skulle kunna bli!

Men nåja, nu får jag lugna mig lite. Först och främst ska projekt ett: syrenhäck avslutas innan vi ger oss på andra trädgårdsprojekt!

Med lite tur kommer vi ha samtliga plantor levererade och i jorden innan påsk. Det kommer förstås bli en hel del jobb med röjande och grävande, men det kommer det vara värt. Just den här delen av vår trädgård har hittills lämnats orörd och förtjänar att få extra omvårdnad i år.

Nu väntar jag med spänning på leverans, och ser fram mot den nya odlingssäsongens början!


[Samarbete med Plantinavia]

6
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Guldfiskar i olika färger i platspåse före utsläpp

Nya invånare i dammen

Publicerat 12 juni, 2016

Att plötsligt ha en syrenhäck

Publicerat 22 maj, 2017

Föregående inläggFulbyggnader, In Memoriam
Nästa inläggMaterialet på plats