I Odling & trädgård

Smygstartar krukväxtsäsongen

Om man känner sig ambitiös kan man fortfarande så exempelvis rädisor eller sallad i odlingsbackarna. Men nu när sensommaren bjudit på höstkänslor i förtid är jag mer sugen på att sätta igång med nya inomhusodlingar.

Därför har jag införskaffat ett gäng nya fröpåsar att kickstarta krukväxtsäsongen med.

Först ut är basilika, temynta, sötfockel (stevia) och palettblad.

Basilika, temynta och sötfockel ska förstås kombinera nytta med nöje och kommer placeras under lampan i växthyllan så att de håller sig gröna och glada trots det tilltagande höstmörkret.

Palettblad verkar vara det nya elefantörat när det gäller krukväxter och har förekommit flitigt på såväl bloggar som instagram under det senaste året. Den finns i många färgskiftningar, sägs vara lättskött och mycket enkel att ta sticklingar från.

Och nu är det äntligen min tur att stifta bekantskap med denna hippa inneväxt.

Eftersom jag är en hardcore växthipster valde jag att ta den långa vägen genom att odla palettblad från frö. Det är bara veklingar som köper färdiga plantor!*

Ska bli spännande att se hur det blir med detta. Uppdateringar följer!

* Närmsta plantskolan hade inga palettbladsplantor och jag hade inte lust att leta på fler ställen. Så det bidde en fröpåse i stället för planta.
4
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Föregående inläggVeckans ting
Nästa inläggEn saknad pälskling