I Djur & natur, Utflykter

Sensommarbesök på Ystad Djurpark

Jag älskar att titta på djur. Men ju äldre jag blir desto mer ångestfylld blir jag av ett zoobesök. Sorgsna, intelligenta ögon hos en obeskrivligt uttråkad orangutang. En späckhuggare som lärt sig onaturliga tricks för att roa folk på SeaWorld.

Nej, usch, sånt får mig att gå hem med en klump i magen.

Men inget av det obehaget upplevde jag på Ystad Djurpark.

Anläggningen är stor och luftig och inhägnaderna är väl tilltagna och utspridda över parken. I motsats till i princip alla andra avtrubbade djurparksdjur jag sett noterade jag att flera djur rentav verkade intresserade och nyfikna av besökarna.

Jag såg inte en enda apatisk och livstrött varelse. Så ja, det verkar som att djuren verkligen har det bra här.

Dessutom var det ingen trängsel bland besökarna heller. Så skönt!

Visserligen hängde regntunga skyar över Österlen den dag då jag och min syster besökte parken, men det blev en riktigt trevlig utflykt. Över förväntan, faktiskt.

I samma inhägnad som alpackorna fanns denna kelna angoraget. Så mjuk och mysig!

Det här färgstarka kärleksparet höll till vid caféet.

Barnens favoriter: dvärggetterna. Den här var extremt gravid och hur cool som helst. Och hade väldigt stiligt skägg, eller hur?

”Savannen”. För den skarpögde: ja, man får ta med hund till parken!

Nyfikna kameler. En av dem (längst till höger) var en äkta blondin.

Överblick över en del av parken (precis innan det kom en rejäl skur).

I en av de största inhägnaderna kunde man gå in bland lamor och nubiska getter. Lamorna höll sig på avstånd medan getterna traskade mellan besökarna i jakt efter klappar och uppmärksamhet. Här står getflockens matriark och lutar sig mot syrran.

6
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

En semestervecka i Skåne: Österlen

Publicerat 1 augusti, 2015

En intensiv semestervecka

Publicerat 30 juli, 2016

En liten skånsk matresa

Publicerat 1 augusti, 2016

Föregående inläggAlla vägar leder till vår farstubro
Nästa inläggMånaden i bilder
 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  2 år ago

  Känner igen mig i det du skriver. Efter att jag såg BlackFish 2014 har jag mer och mer undvikt djurparker. Cirkus har jag inte varit på sedan 2000 och kommer heller inte besöka, skulle kunna gå om det var helt utan djur men inte annars.

  Tänkte att jag skulle spana in resten av medlemmarna i Influensers of Sweden gruppen :). När man ändå är och kikar kan man ju alltid lämna ett spår tänkte jag :).

  1. Anjeli
   2 år ago

   Usch ja, det är omöjligt att uppskatta cirkus och parker när man vet vad som döljer sig bakom kulisserna. Känns bara sorgligt då.

   Superkul att du hittade hit! Ska spana in din blogg med 🙂