Jag älskar att titta på djur. Men ju äldre jag blir desto mer ångestfylld blir jag av ett zoobesök. Sorgsna, intelligenta ögon hos en obeskrivligt uttråkad orangutang. En späckhuggare som lärt sig onaturliga tricks för att roa folk på SeaWorld.

Nej, usch, sånt får mig att gå hem med en klump i magen.

Men inget av det obehaget upplevde jag på Ystad Djurpark.

Anläggningen är stor och luftig och inhägnaderna är väl tilltagna och utspridda över parken. I motsats till i princip alla andra avtrubbade djurparksdjur jag sett noterade jag att flera djur rentav verkade intresserade och nyfikna av besökarna.

Jag såg inte en enda apatisk och livstrött varelse. Så ja, det verkar som att djuren verkligen har det bra här.

Dessutom var det ingen trängsel bland besökarna heller. Så skönt!

Visserligen hängde regntunga skyar över Österlen den dag då jag och min syster besökte parken, men det blev en riktigt trevlig utflykt. Över förväntan, faktiskt.

I samma inhägnad som alpackorna fanns denna kelna angoraget. Så mjuk och mysig!

Det här färgstarka kärleksparet höll till vid caféet.

Barnens favoriter: dvärggetterna. Den här var extremt gravid och hur cool som helst. Och hade väldigt stiligt skägg, eller hur?

”Savannen”. För den skarpögde: ja, man får ta med hund till parken!

Nyfikna kameler. En av dem (längst till höger) var en äkta blondin.

Överblick över en del av parken (precis innan det kom en rejäl skur).

I en av de största inhägnaderna kunde man gå in bland lamor och nubiska getter. Lamorna höll sig på avstånd medan getterna traskade mellan besökarna i jakt efter klappar och uppmärksamhet. Här står getflockens matriark och lutar sig mot syrran.

6

Rekommenderade inlägg