I Djur & natur

Så var dagen här…

Jag visste ju att det skulle hända. Förr eller senare skulle någon av dem tas i från mig, vare sig det var en duvhök, räv, mård eller något annat rovdjur som skulle vara den skyldige.

På eftermiddagen hörde jag plötsligt tuppens gälla varningsrop. Jag släppte det jag sysslade med och sprang ut i bara strumplästen för att se vad det var som var orsaken till oron.

Så fort jag fick se hönorna bakom huset såg jag på deras kroppsspråk att det här var allvar. Denna gång var det inte fråga om något banalt som en katt som de inte kände igen, utan nu var det något som verkligen skrämde dem.

Och då, medans jag rusade mot hönsflocken, såg jag den. Två meter framför mig slank räven förbi. Med ett svart, fluffigt bylte i munnen.

Hur mycket jag än försökte kunde jag inte hinna ikapp den. Jag följde efter en bra bit in i skogen men fick till slut inse att det inte var någon idé. Det var för sent att rädda lilla Signild.

När jag kom tillbaka till hönsgården föste jag in de andra hönorna, som tysta och chockade satt och gömde sig i en buske.

Vi letade länge efter Evelina, den sista silkeshönan, och var rädda att hon också skadats av räven. Men lyckligtvis tog hon sig fram från sitt gömställe efter ett par timmar.

Men nu är det alltså en mindre fluffrumpa i hönsflocken.

Signild var dessutom den första kycklingen som jag själv kläckte fram under förra vintern.

Så ja, naturen kan vara grym. Det enda jag kan trösta mig med är att hon hade ett bra hönsliv och låg och njöt av våsolen precis innan det tog slut. Det finns inte många kycklingar som har haft ett så bra liv.

Men just nu är hon väldigt saknad, min fluffiga lilla Signild.

En knappt dagsgammal Signild.
4 veckor gammal silkeshöna
Fyra veckor gammal.
På lite surhönehumör, men lika söt och fluffig som alltid.
7
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Frigående fluffrumpor

Publicerat 23 oktober, 2016

Hej midsommar!

Publicerat 24 juni, 2016

Föregående inläggBygdens stolthet: vår trädgårdsdamm
Nästa inläggI-landsproblem och andra trivialiteter
  1. Anonym
    2 år ago

    <3