I Djur & natur, Huset, Odling & trädgård

Påsken i bilder

Katten Elton inspekterar Lödöse/Nygård-skogen

Trots en och annan regnskur och mulet väder har vi haft en riktigt fin påsk hemma. Fönsterkarmar har målats, delar av trädgården har röjts, vaktlarna har fått utstå en hel del äggläggningstjat (utan resultat), och i brist på annat har några dussin dragéägg slunkit ned.

Köksträdgården expanderar

Patrik har gått fram som en liten jordfräs i den blivande potatisåkern. Jordkokor och lerklumpar har flugit kors och tvärs genom luften och till slut resulterat i en cirka tre gånger åtta meter stor odlingsyta. Gödsel och det översta lagret jord saknas visserligen. Men nu är förhoppningsvis det tyngsta arbetet avklarat!

Patrik "Jordfräsen" Lindström.

Ett foto publicerat av @synchr0m3sh

Skogsinpektion med vakthavande katt

Jag och katten Elton har varit på upptäcktsfärd i de närmaste omgivningarna. Man kan verkligen se hur Elton strålar av lycka när han får tillfälle att utöka sitt revir. Allt vi stöter på ska inspekteras.  Med jämna mellanrum utstöter han sitt sedvanliga missnöjda ”määäh!”, dock med betydligt mindre skepticism än vanligt. Bergslejonet Elton är verkligen herre på täppan.

Mysteriet med dammen

För ett par dagar sedan misstänkte vi att det gått hål på en dräneringsslang eller liknande eftersom det plötsligt börjat bubbla i dammen. Så fort man närmade sig upphörde dock fenomenet. Det var först efter att jag stått stilla i flera minuter som ett oräkneligt antal små huvuden pluppade upp ur dammen och jag insåg att det inte alls handlade om någon trasig slang. Det är grodornas lek som stundtals förvandlar vattendraget till en jacuzzi och som fyller luften med något som liknar avlägsna, brummande motorljud. Det är sådant som får min inre fältbiolog att slå volter av lycka.

Just nu plaskar sådär femtio såna här omkring i vår damm. Våren är verkligen här!

Ett foto publicerat av @synchr0m3sh

1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

En liten babyboom

Publicerat 14 maj, 2017

Att plötsligt ha en syrenhäck

Publicerat 22 maj, 2017

Hej midsommar!

Publicerat 24 juni, 2016

Föregående inläggBalkongpremiär & första spadtagen i köksträdgården
Nästa inläggFörsta räven siktad