I DIY

På gång i silversmedjan

Ja minsann, det börjar faktiskt bli en riktig silversmedja här i källaren. Liten förvisso, men fullt brukbar. Här spenderar jag gärna någon timme eller två på vardagskvällarna.

Silversmidet har blivit mitt sätt att meditera. När man fokuserar på att få en liten metallbit att bli precis som man vill försvinner tiden och man glömmer allt annat för en stund. Det är precis det man behöver om man har haft en stressig arbetsdag.

Min lilla silversmedja

Senaste dagarna har jag framför allt experimenterat med olika motiv, material och finish. I veckan fick jag dessutom hem lite nytt spännande material. Bland annat koppar- och mässingsplåt som jag ser fram mot att testa.

Att det skulle bli någon typ av kattmotiv var en självklarhet. Därför har jag – inspirerad av systers devon rexar och vår egna Eltons runda ansikte – skissat fram en ny design.

Detta stiliserade katthuvud gör sig extra bra i litet format, till exempel som örhängena på bilden. Jag kommer även testa att göra en lite större modell som kan användas som pin eller brosch. Om jag hinner kommer jag även göra ett par varianter i mässing för en guldliknande look.

Experimenterar med nya designer på silversmykena

Utöver detta har jag sågat ut några knappt centimeterstora smycken i enkla former.

Nu är det bara putsning och polering som återstår för denna experimentella kollektion. Sedan är den redo att bedömas av en kundpanel bestående av min mor och syster.

På gång i silversmedjan

Silversmycken som jag jobbar på

2
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Smygpremiär av Skärva.se

Publicerat 13 december, 2016

Föregående inläggAtt ha naturen runt hörnet
Nästa inläggEn intensiv semestervecka