I Djur & natur

Och så var de fyra

Ja, nu har det visserligen gått över en månad sen den här lilla sötnosen flyttade in hos oss i timmerhuset. Men jag insåg att jag inte berättat om vårt nya tillskott för er läsare, så låt mig härmed presentera Pie, den fjärde medlemmen i vårt kattgäng!

Faktum är att hon flyttade hit medan Elton var försvunnen. Hon var inte tänkt som en ersättare till honom, men visst hade man det i bakhuvudet.

När Elton var borta var liksom balansen här hemma rubbad. Nakenkatten Nimoy fick mest utlopp för sin energi genom att jaga översnälla Mao. I normala fall var Elton den som såg till att småtjejerna höll sig någotsånär lugna genom sitt ständiga lugn. En tredje katt behövdes verkligen.

Pie fann sig snabbt till rätta i sitt nya hem och fascinerades av det mesta som hände både i huset och utanför fönsterna. Efter att ha bott i en lägenhet måste det kännas väldigt spännande att plötsligt ha ett helt hus till sitt förfogande.

När Elton väl kom tillbaka var det inga som helst konstigheter. De tittade lite förundrat på varandra, och sen var det inte mer med det.

Pie är ungefär lika gammal som Mao och Nimoy men har alltid sett ut som en kattunge, precis som många andra katter av rasen devon rex. Hon är så söt så man smälter inombords så fort man ser henne!

Hon har dessutom bestämt sig för att husse är bäst i världen och hänger ständigt efter honom. Så fort han sätter sig hoppar hon upp i hans knä och när han reser sig följer hon efter för att se vad han ska hitta på.

Hon är kort och gott ett riktigt litet charmtroll, den där Pie!

4
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

En semestervecka i Skåne: Österlen

Publicerat 1 augusti, 2015

När hjärtat brister

Publicerat 1 mars, 2018

Lars-Åke, devon rex, 10 veckor

10 dagar kvar

Publicerat 9 maj, 2018

Föregående inläggVeckans ting
Nästa inläggDet blev vitt även i år