På grund av en viss kattrelaterad incident var det först idag som jag kunde plantera om och placera ett par plantor i min nya hydroponiska odlingsenhet. Jag har redan ett par småsaker som jag irriterar mig på när det gäller Krydda/Växer, men avvaktar med att dra några slutsatser tills resten av mina plantor kommit på plats.

Kände ni till att IKEA har lanserat ett hydroponiskt odlingssystem? Nu vet ni! Att jag fick reda på att det skulle släppas en sådan kollektion var enbart för att jag av en tillfällighet råkade öppna en press-PDF i våras. Annars hade jag inte haft en aning om dess existens.

Hade förväntat mig en större hype och mer marknadsföring av ett så pass nytt och intressant koncept. Men som vanligt drar de säkert på de höga växlarna i samband med sommarens katalogsläpp.

Efter att ha läst pressinfon väcktes en starkt MÅSTE HA!-begär. Så när kollektionen Krydda/Växer släpptes i maj var jag genast på plats och skaffade ett odlingsset, inklusive odlingspluggar av stenull, flytande näring, frön och pimpsten. Till min besvikelse hade varuhuset inte fått in groddlådorna när jag var där, men jag fick åtminstone med mig de viktigaste delarna.

I brist på groddlåda satte jag pluggarna med frön i en platsback och fyllde upp med ett par centimeter vatten. Det verkade fungera som det skulle, fröna grodde och fick fina små skott. Dagen innan den planerade omplanteringen till odlingsenhetens krukor var det dock en nyfiken liten katt vid namn Mao som skulle testa att sitta på plastbackens kant mitt i natten. Sedan fanns det inga plantor kvar att plantera.

En ny omgång frön såddes och placerades i en mer kattsäker behållare. De nya frösådda plantorna från IKEA har inte hunnit bli stora nog för omskolning, men en egeninförskaffad melonkärna och en experimentell pelargonstickling har fått flytta in i var sin nätkruka fylld med pimpsten.

Nu är det bara att vänta och ser hur det går.

 

Läs mer: Nytt hydroponiskt odlingssystem från IKEA (del 2)

2

Rekommenderade inlägg