I Allt annat

Midsommar och ny karriär

Så där! En väldigt lågmäld och icke-ambitiös midsommarafton är avklarad och nu kan jag äntligen njuta av ett par dagars ledighet. (Gudars skymning, vad skönt det är att ha sovmorgon!)

Under ett års tid har jag ju studerat samtidigt som jag ägnat mig åt diverse extrajobb.

Trots att jag haft lyxen att studera på distans och därmed varit hemma större delen av dygnet har jag haft mindre fritid än någonsin och jag har varken haft tid eller ork att ägna mig åt vare sig växter eller silversmide. Trist!

Men nu börjar utbildningen närma sig sitt slut, och för två veckor sedan påbörjade jag officiellt min nya karriär. Då började jag nämligen mitt jobb som teknisk illustratör på ett konsultföretag utanför Göteborg. Visserligen blir det ytterligare några veckor då jag måste kombinera heltidsjobb med heltidsstudier, men efter det hoppas jag att vardagslunken infinner sig.

Även om det varit spännande att vara ”egen” och att jag till stor del kunnat bestämma hur mina arbets- och studietimmar fördelats över veckorna ska det bli skönt att njuta av att ha riktig fritid. Att behöva pendla till ett kontor vareviga dag är väl inte optimalt, men kontoret är i alla fall på ”rätt” sida av stan vilket innebär att det går relativ snabbt och smärtfritt att ta sig dit.

Att ha ett åtta till fem-jobb som innebär att man har en riktig, faktiskt fritid när lämnar kontoret, får jobba med det man alltid trivts bäst med, och till råga på allt får en bra lön – det känns inte dumt alls.

3
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

En utbildning i rätt riktning

Publicerat 27 november, 2017

Katten nimoy övervakar designen på datorn

Tillbaka till vardagen

Publicerat 15 oktober, 2016

Fågel, fisk eller mitt emellan

Publicerat 30 mars, 2018

Föregående inläggUppgradering av verkstan, del 2
Nästa inläggEn halv evighet senare