I Djur & natur, Odling & trädgård

Med skogen full av bär

Under veckan har jag sett flera inlägg som entusiastiskt beskrivit årets fantastiska blåbärsår. ”Vaddå?” tänkte jag, ”Inte finns det väl några blåbär än? Finns det några borde jag ju ha sett dem vid det här laget, jag bor ju faktiskt med blåbärsriset alldeles invid husknuten!”

Därför begav jag mig igår kväll ut i i skogen för att se om det fanns ett uns av sanning i detta blåbärsrykte.

Slutsats: ja, ryktet är sant. Det finns blåbär!

Efter att ha fått ihop en ynka halvliter efter nästan en timmes plockande vill jag inte direkt påstå att det finns ”massor”, men någon brist på blåbär är det knappast.

Bra blåbärsår 2016

Detta, plus det faktum att våra oräkneliga svarta vinbärsbuskar börjat mogna, innebär att helgens tema är givet: bär. Plockning, rensning, paketering och infrysning.

Vad jag sedan ska göra av alla dessa bär återstår att se!

1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Direkt från skogens skafferi

Publicerat 13 augusti, 2016

Jäsning påbörjad

Publicerat 10 juli, 2016

Föregående inläggNya ägg i kläckaren
Nästa inläggJäsning påbörjad