I DIY, Odling & trädgård

Jäsning påbörjad

När jag för några veckor sedan insåg hur mycket överskott av bär och frukt vi kommer få började jag fundera på alternativa sätt att förvara och förädla råvaran, alltså förutom de självklara metoderna såsom att frysa, safta och sylta.

Detta resulterade i att jag införskaffade ett startkit för framställning av bär- och fruktvin. Och från och med idag står en tunna innehållande fem kilo svarta och ett kilo röda vinbär och bubblar i en mix av vatten, socker, jäst och enzymer.

Om jag verkligen lyckas göra vin av detta bärvatten återstår att se!

Bärvinstillverkningen påbörjad

1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Med skogen full av bär

Publicerat 8 juli, 2016

Föregående inläggMed skogen full av bär
Nästa inläggFrån djungelhydda till sött litet hönshus