I Huset

Inte ett spår av oceangrönt

I och med höstens inträde har det ständiga utomhusfixandet till stor del utbytts mot inomhuspysslande. Så även idag. Denna gång var det sista delen av källartaket som fick sig en omgång färg.

Kaminen sprakar, nakenkatten ligger nerbäddad under husses morgonrock, och hönsen sprätter i de fallna löven. I morse vaknade vi till den första frosten – minus en grad visade termometern.

Men trots inomhusväder tänkte vi vara lite nyttiga. Därav målandet.

Patrik har förstås redan varit flitig och målat såväl grovrum (gamla ”bajsrummet”) och vårt nya förvaringsrum (före detta vedrummet), men mer om detta kommer han skriva i ett separat inlägg.

Idag är första dagen som hela källaren är vit! Förvisso återstår åtminstone två färglager på mittensektionen av taket, och dessutom ska jag måla en vägg i bortersta änden av det långa rummet i nyansen sammetsgrått. Men ändå. Det finns inte ett spår av oceangrönt eller orange.

Och det känns förbaskat bra.

Källaren, precis innan första lagret vit färg applicerades på den sista biten omålat furutak.
Källaren, precis innan första lagret vit färg applicerades på den sista biten omålat furutak.

Ifall ni har glömt bort planen från tidigare inlägg ska den väldigt långa hallen delas upp i tre sektioner. Den delen längst bort på bilden ska bli pysselrum med silversmide, läderarbete och symaskin.

Från bortre delen av öppningen till vänster och nästan fram till ytterdörren kommer P ha sitt nördrum med hemmabio, Playstation 4 och rejält sköna fåtöljer (en för P själv och en för den kissekatt som vill vara åskådare).

Tredje delen kommer naturligtvis vara hall och den färdigställdes under sena vintern/tidigare våren. Vill man se inlägget om det hittar man det här.

Sedan, slutligen, ska allt golv få klinkers… men det blir när det blir.

Vi har redan kommit en bra bit sedan inflyttningsdagen
Vi har redan kommit en bra bit sedan inflyttningsdagen
2
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Ett år senare

Publicerat 29 augusti, 2016

Några bilder från helgen

Publicerat 10 maj, 2016

Ett hus åt Ville Vildkatt

Publicerat 25 oktober, 2016

Föregående inläggEtt hus åt Ville Vildkatt
Nästa inläggMånaden i bilder