I Odling & trädgård

Hur flyttar man en trädgård?

Kanske är det överdrivet att kalla radhusets lilla uteplats för trädgård, men vi har ändå lyckats få plats med tre odlingsbackar och ett antal bärbuskar. Mest praktiskt hade det förstås varit att låta allt detta stå kvar, men så lätt tänkte vi inte göra det för oss. Vi har nämligen grävt upp och förberett våra odlingar för flytt.

Av vår tidigare prunkande odling är det nu endast ett hål kvar.
Av vår tidigare prunkande odling är det nu knappt mer än ett hål kvar.
Katten Elton hjälper till när växterna grävs upp och flyttas.
Katten Elton hjälper till när växterna grävs upp och flyttas.

Endast två ynka vinbärsbuskar står kvar. Björnbärs- och hallonbuskarna har grävts upp från rabatterna, precis som de tre rabarberplantorna och kallorna som prydde framsidan. Utöver det så har odlingbackarna tömts och pallkragarna demonterats. Kvar är bara gräs… och ett område med ickegräs (som förhoppningsvis snart blir grönt med hjälp av Hammenhögs snabbväxande gräsfrömix).

Det som är allra viktigast för oss att få med är våra jorgubbsplantor.  Vi vet tyvärr inte vilken sort de är, men bättre jordgubbar finns inte! De ger fantastiskt goda bär, växer som ogräs och tycks överleva nästan vad som helst. För att få med dessa till nya huset har vi via Ebay beställt 10 stycken textilkrukor som rymmer 20 gallons/ca 75 liter var.

Krukorna har vi efter bästa förmåga fyllt med jord och plantor och ställt undan i skuggan i väntan på flytt. Krukorna är gjorda av ett rejält filttyg, har handtag och kan flyttas relativt lätt. De är ju tänkta som en tillfällig lösning, men jag tycker att de ser så pass fina ut att jag säkert kommer använda dem för odling i den framtida trädgården. (Krukorna kan köpas här!)

Praktisk textilkruka med handtag.
Praktisk textilkruka med handtag.
1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Katten Elton inspekterar Lödöse/Nygård-skogen

Påsken i bilder

Publicerat 28 mars, 2016

Föregående inläggDrömmen om landet (och andra klichéer)
Nästa inläggEn semestervecka i Skåne: Köpenhamn