I Djur & natur, Odling & trädgård

Hej midsommar!

Trots en och annan skur under morgonen ser det ut att klarna upp och bli sol lagom till eftermiddagen. Lutar alltså åt att det blir en ovanligt fin midsommarafton. Perfekt med tanke på att grillat står på menyn. (Dock har vi inte varit så pass optimistiska att vi dukat för utomhusmåltid. Nej då, lite realistisk får man vara!)

Jag är precis inkommen efter en blomplockarrunda. Typiskt nog har det mesta jag gillar redan blommat ut och det som återstår är… gult. Vilket råkar vara nummer ett på min lista över färger jag inte gillar på blommor.

Nåja. Ett gäng rosa pioner (rosa är förvisso nummer två på min anti-favoritlista men jag ger dem en chans bara för att de är pioner), några daggkåpsblommor och ett par vita småblommiga ting har plockats och satts i vas.

Under förmiddagen har vi passat på att lyfta ut det blivande – nya – vaktelhuset, en utekaninbur i två våningar av modell större. Jag har nämligen bestämt att de ska få ett eget, tryggt krypin utan höns som nafsar dem i rumpan och äter upp deras mat.

Blivande nya vaktelhuset

Vi passade även på att bära ut hönsen till deras splitternya ”dagutegård”. De är effektiva små arbetare som effektivt klipper gräset, äter upp skadeinsekter och dessutom gödslar marken. Därför tjänstgör de i skrivande stund som befjädrade trädgårdsmästare i köksträdgården.

Hönsen i sin dagutebur

1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Tupplöst i hönshuset

Publicerat 13 september, 2016

Nya ägg i kläckaren

Publicerat 2 juli, 2016

Katten Elton inspekterar Lödöse/Nygård-skogen

Påsken i bilder

Publicerat 28 mars, 2016

Föregående inläggHar vi en basilisk i hönshuset?
Nästa inläggEn desto soligare midsommardag