I DIY, Huset

Från (typ) bastu till kontor

De som har lite närmare insikt i vilka projekt jag håller på med och ger mig på står nu skrikandes på barrikaderna med plakat som har texten ”Ge oss inlägg om byggandet av väggarna i källaren NU!” (okej, det kanske är lite långt för att få plats på ett plakat), och jag ber er att lugna er lite, inlägg om vår bowlinghall till källare som transformerats till en redig nedervåning kommer inom kort.

Innan jag vill visa upp resultatet för er alla så ville jag vara hyggligt redo med det vi planerat för det här året för nedervåningen och eftersom vi satte upp taklisterna igår så får man väl räkna det som klart, i alla fall för den här gången.

Det här inlägget kommer istället handla om mitt kontor, vilket också är vårt gästrum när vi får besök. När jag förberedde det här inlägget med att leta upp lite bilder, så blev jag mycket förvånad över hur otroligt få bilder det faktiskt finns på det här rummet (som jag nu sitter och skriver i). Till och med på tillträdesdagen när A gick runt och fotade allt, så fotades aldrig rummet. Jag fick gå tillbaka så långt så att jag hamnade vid fotografierna som mäklaren tog inför försäljning för att hitta en bild, så vi börjar väl med den?

Mitt kontor från mäklarens fotografering

Nu när jag ser bilden inser jag först nu att mäklaren måste ha ljusat upp bilden otroligt mycket, för det rummet som jag minns bara innan förra helgen när jag målade om var väldigt mycket mörkare än så. Efter lite mer letande så hittade jag faktiskt en bild till från kontoret, från den dag då vi köpte dagbädden för våra gäster, som var i början av december 2015…

Nyskruvad dagbädd och trött kissekatt

Kanske är rummet lite bortglömt ändå. Det är inte så ofta vi har gäster som sover över och eftersom det oftast är jag som initerar målningsprojekt så har jag velat att prioritera de mer gemensamma utrymmena, och såklart A’s kontor, för jag vill att hon ska ha det fint och trivas (det målade jag redan julledigheten 2015), så det har väl blivit att jag inte riktigt prioriterat mitt eget kontor förrän nu. Men efter att ha målat 10h/dag under fyra dagars ledighet så måste jag säga att det är väldigt skönt att få ett ljust rum där man inte råkat hälla vatten i elementet i tron att det är en bastu man sitter i… slutresultatet i bildform kommer här nedan.

 

5
Share Tweet Pin It +1

Patrik

F.d. gotlänning som bott hela sitt vuxna liv i Göteborg med omnejd och arbetar som konsultchef på ett IT-företag. Rastlös hemmafixare som hellre prövar och misslyckas, än för evigt planerar och aldrig kommer till skott.

Relaterade inlägg

Farväl mossgrönt

Publicerat 31 januari, 2016

Målarfärgsprickiga glasögon

Publicerat 29 november, 2016

Föregående inläggMånaden i bilder
Nästa inläggVeckans ting