I Djur & natur, Huset, Odling & trädgård

Från snö till strålande sommarväder

Försommaren är här! En dag som denna, när allt i skogen har slagit ut i en explosion av grönska och det är 20 grader ute, då är det svårt att förstå att trädgården för endast ett par veckor sedan låg inbäddad i flera centimeter.

På väg från jobbet igår tog jag med Sofia för premiärhusvisning och grillning. Jag tror bestämt att hönorna gjorde ett djupt intryck även vid detta besök, små charmörer som de är!

Under veckan påbörjade vi ännu en målningsetapp, denna gång i vardagsrummets stora burspråk. Även om detta är den hittills minsta etappen blev skillnaden förvånansvärt stor redan efter första lagret färg. Nu är det bara ett lager på väggar och tak och kvar, plus lackning av några fönsterkarmar och golvlister, sedan är detta projekt klart.

Ute i köksträdgården har potatis, gul lök, betfrön, jordgubbsplantor, grönkål och ett gäng örter äntligen hamnat i jorden. Intill husets huvudingång har vi rensat bort allt ogräs, fyllt på med lite ny jord, och stuckit ner ett trettiotal murgrönerankor i hopp om att dessa ska agera marktäckare. Gräsmattan har klippts och hål och ojämnheter har fyllt igen och gräsfrön har såtts. Vid vaktelhuset (som numera får räknas som hönshus) har en pipranka planterats.

Ja, det har varit fullt upp både inne och ute!

2
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Sista containern har lämnat

Publicerat 20 maj, 2016

Ännu en dag i högsommarvärmen

Publicerat 4 juni, 2016

Första väggarna målade

Publicerat 2 september, 2015

Föregående inläggHönssläpp, besök och tillfällig radioskugga
Nästa inläggNågra bilder från helgen