I Djur & natur

Från basilisk till surhöna

Nu har den faktiska gärningsmannen (ehm, gärningskvinnan, gärningshönan?) till det misstänkta basiliskägget som jag skrev om i ett tidigare inlägg förvandlas från happy-go-lucky till att bli en riktigt surhöna.

Högljutt snackande Signild är borta och ersatt av en ilsket kurrande fluffboll som insisterar på att ligga i ett hörn av hönshuset med huvudet nedstucket i golvströet under större delen av dagen.

En Valje-hylla från IKEA har införskaffats och gjorts om till rede och en kattlåda har bäddats med halm för att ge hönsdamerna lämpliga platser att lägga ägg på.

Men nejdå. Signild Surhöna ska tvunget ligga på golvet och mumla hotfullt åt alla som kommer i närheten.

Surhönans utvalda hörn

Jag har försökt muta och putta på den lilla damen några gånger om dagen. Efter ett tag har hon rest sig upp och gått ett varv runt hönsgården, men hon fortsätter alltjämt att återända till sin utvalda hörna.

Hoppas på att fröken snart är tillbaka till sitt gamla jag. För några fler kycklingar ska vi banne mig inte ha denna sommar, hur gärna hon än vill.

 

2
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

En nykläckt nykomling

Publicerat 10 februari, 2016

En flock japanska vaktlar flyttar in

Publicerat 30 december, 2015

Föregående inläggDödgrävare med sällskap
Nästa inläggLyckliga vaktlar