I Odling & trädgård

Fint som snus. Fast tvärt om.

Så här ser alltså majoriteten av mina stackars tobaksplantor ut just nu. Visserligen har jag inte haft några större ambitioner när det gäller denna säsongs tobaksodling, men några rejäla plantor hade jag åtminstone hoppats på!

Jag har även ett par plantor som står i var sin zinkhink framför ytterdörren, främst i dekorativt syfte, och de har minsann fått vara i fred.

Min provisoriska tobaksodling är dock indränkt i snigelslem och den nedre raden plantor har fullkomligt utplånats. Där sticker endast några välgnagda stumpar upp ur jorden.

I år sådde jag bara vanlig svensk bondtobak. Nästa vår siktar jag på att odla ett par sorter till, denna gång på en väl förberedd odlingsyta någonstans i köksträdgården. Har jag tur får jag tag på några Mor Alida-frön som jag kan driva upp till full storlek nästa år.

Och med ännu mer tur kommer jag kunna ha en flock snigelätande myskänder som vaktar mina odlingar under kommande säsonger.

1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

När börjar odlingssäsongen?

Publicerat 12 februari, 2017

Föregående inläggEn desto soligare midsommardag
Nästa inläggMånaden i bilder