I Utflykter

En semestervecka i Skåne: Österlen

De flesta semesterdagarna kommer sparas till själva flytten. Vecka 31 sa jag dock ajöss till kontoret och datorn, tog tåget till Österlen, och spenderade jag några dagar hemma hos föräldrarna i Simrishamn.

pudel-rolf-nos
Kungspudeln Rolf, innehavare av Österlens sötaste nos.
familjebild
En typisk familjebild.
Betongansikte med snigel
Bakom föräldrarnas gatuhus döljer sig en lummig trädgård.

lummiga-innergarden-fikon

lummiga-innergarden

lyckad-test-av-lasyr
Lasyr blandades av vanlig väggfärg och vatten och testades inför målningen av de furupaneler som täcker nästan alla ytor i vårt blivande hus.
Fiskebodar vid Simrishamns hamn.

Klosterträdgårdarna, Ystad

Som vanligt blev det ett par besök i ”Wallanderland” – Ystad. Något som jag inte direkt tänkt på vid tidigare besök är hur fina klosterträdgårdarna är. Är väldigt trevligt att strosa genom planteringarna en fin sommareftermiddag när rosorna doftar som mest.

Ystad rosenträdgård
Rosenträdgården.

Tranes Handelskompagni, Gislöv

Tranes är en butik med fokus på byggnadsvård och hållbarhet. Inga inredningsdetaljer i plast här inte! (Om man inte räknar bakelitdetaljerna förstås…) Jag blev särskilt förtjust i en fotogenlampa och några klassiska köksknoppar i porslin. Dock blev det inga inköp denna gång, men jag kommer säkert hitta något användbart härifrån i framtiden!

Tranes Handelskompagni

Kristianstad

På torsdagen besökte jag min födelsestad Kristianstad. Här bor min syster med sina tre katter som jag inte träffat på länge. Det bjöds på mysfika, kattbus, och hönsspaning Tivoliparken innan jag gick på bussen som tog mig tillbaka till Simrishamn.

Devon Rex cats
Pie och Tau. Ras: devon rex.
pie-animation
Pie – på bushumör.
Kristianstad panorama
Utsikt över Kristianstad.
1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

En intensiv semestervecka

Publicerat 30 juli, 2016

När hjärtat brister

Publicerat 1 mars, 2018

Månaden i bilder

Publicerat 31 januari, 2017

Föregående inläggEn semestervecka i Skåne: Köpenhamn
Nästa inläggTillträdesdagen