I Allt annat, Slow living

En ny karriär

Ja, nu är det i högsta grad officiellt: nästa vecka tar jag farväl av kontoret och påbörjar en ny karriär. Jag har nämligen bestämt mig för att göra något jag drömt om men som jag hittills inte vågat.

Från och med onsdag kommer jag nämligen bli frilansare.

Efter ett erbjudande om ett deltidsjobb som kan utföras helt på distans insåg jag att tiden var mogen. Det var dags att ta steget och se till att förverkliga min dröm.

Jag hade inte kunnat föreställa mig ett bättre scenario än det här: jag kommer dels ha en fast inkomst, dels ha möjlighet att ta in frilansuppdrag av varierande slag. Dessutom kommer jag kunna jobba hemifrån hur mycket jag vill.

Mitt arbetsschema kommer vara flexibelt och jag kan lägga upp mina dagar precis hur jag vill, vilket innebär att jag inte behöver planera många veckor i förväg om till exempel skulle känna för att iväg några dagar.

Jag kan sätta mig på ett fik och spendera en hel tisdagsförmiddag om jag känner för det. Jag kan jobba hela förmiddagen och plugga trädgårdskunskap hela eftermiddagen. Och när jag skaffar hund behöver jag inte köa i månader för att få en dyr hunddagisplats i city.

Allt sånt där kommer bli så mycket lättare nu.

Det kommer helt enkelt finnas mer ork och tid över för att … tja, leva.

5
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Föregående inläggMånaden i bilder
Nästa inläggEn stillsam vårhelg