I Djur & natur

En händelserik lördag

Photo by Jake Givens/Unsplash

Oj, vilket intensiv lördag det blev! Helgen har redan hunnit bjuda på hundpassning, vakteläggskläckning, nakenkattsrymning och oönskat dobermannbesök.

Patrik sitter i skrivande stund på båten mot Gotland, där han ska spendera den första dagarna av sin semester. Själv har jag en vecka kvar till nästa semesteromgång och hade hoppats på en lugn och stillsam lördag, men icke!

Under helgen passar vi grannarnas hund, en 11-årig pinscher/jack russell-blandis. Reaktionen på det tillfälliga tillskottet i hushållet har bland katterna varit minst sagt blandat.

Hundvane Elton bryr sig inte det minsta. Maokowski smyger sig försiktigt fram och håller sig ständigt på lagom avstånd.

Nakenkatten Nimoy vet inte om hon ska vara nyfiken eller livrädd. Under en stund när flyktinstinkten var som starkast lyckades hon klämma sig ut genom ett fönster (som öppnats för att Mao skulle få en lättillgänglig nödutgång). Med tanke på att nakenkatter inte har en tillstymmelse av självbevarelsedrift ska de absolut inte vara utomhus. Därför hamnade mattes hjärta verkligen i halsgropen innan hon åter var i säkerhet inne huset.

Som om det inte var nog hade jag tidigare under dagen påhälsning av ett par förrymda dobermanns som försökte ta sig i vaktelhuset. När jag lyckats jaga bort dem från vaktlarna tog en av dem sikte på Elton, som även han fick undsättas. Det värsta är att detta inte är första gången som denna dynamiska duo besökt oss.

Nu är i vart fall alla katter inne och de har äntligen börjat acceptera den lilla hundens närvaro. Mycket tid och energi har alltså gått åt till att medla mellan katt- och hundpart.

Jag har knappt hunnit ägna någon uppmärksamhet åt det spännande som pågår just nu – nämligen kläckningen av vakteläggen. Flera ägg har hålslag och en liten krabat har redan hunnit ta sig ut. Men mer om detta i ett kommande inlägg.

3
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Föregående inläggFrån djungelhydda till sött litet hönshus
Nästa inläggAtt ha naturen runt hörnet