I Djur & natur, Huset, Odling & trädgård

En desto soligare midsommardag

Okej, att påstå att vädret klarnade upp i går eftermiddag visade sig vara något av en överdrift. Det blev i själva verket övervägande mulet. Men något regn blev det minsann inte!

Christian och Sofia gästade vår lilla midsommarbuffé efter att ha blivit upplockade vid Lödöse station.

Efter maten ägnade vi oss åt vuxna aktiviteter såsom att titta på animerade filmen Zootopia, äta glass… och valla höns. Tror att hönsvallningen är en blivande midsommartradition.(Dessutom är det ett bra sätt att komma i form – att försöka fösa en flock exalterade fjäderfän i samlad trupp mot hönshuset gör en genomsvettig. De ger verkligen skäl för uttrycket ”att springa runt som yra höns”!)

Kort och gott blev det ett riktigt lyckat och trevligt midsommarafton.

Vad har vi gjort idag då? Vi har mest pysslat i trädgården som vanligt. Patrik har kapat och röjt bort ett gäng buskar med hjälp av motorsågen för att bereda plats för den doftschersmin som jag fick av min mor under Ystadsbesöket. Den kommer snart få en plats utanför mitt arbetsrumsfönster. Förutom det har han bland annat fortsatt med målning av hönshuset.

Själv har jag fällt ett äppelträd bara genom att peta på det med pekfingret – så stark är jag. I och för sig fick jag lite hjälp på traven av de sorkar som gnagt på dess rötter under tidigare säsonger, men ändå!

Maokowski tyckte att det blev mycket lättare att klättra i trädet när det befann sig i horisontellt läge.
Maokowski tyckte att det blev mycket lättare att klättra i trädet när det befann sig i horisontellt läge.

Solen har varit framme nästan hela dagen och stundtals har det blivit lite väl varmt. Dessutom har luften varit full av flugor, myggor och annat flygande otyg idag. Så nu har jag ganska precis två tusen kliande insektsbett av olika slag över hela kroppen.

Sånt är livet på landet en vanlig sommardag.

1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Från basilisk till surhöna

Publicerat 4 augusti, 2016

Föregående inläggHej midsommar!
Nästa inläggFint som snus. Fast tvärt om.