I Huset

Drömmen om landet (och andra klichéer)

Både jag och Patrik har vuxit upp i hus, och har aldrig riktigt känt oss som några ”äkta” stadsbor. Efter att ha bott många år i mer eller mindre klaustrofobiska lägenheter i olika delar av landet har längtan efter ett eget hus vuxit sig allt starkare.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har vi bott i ett hyresradhus med egen uteplats strax utanför centrala Göteborg. Men allt eftersom månaderna gått har vi insett att vi vill ha något mer än så. Ett eget hus, gärna en liten gård, utom räckhåll för stadens brus och stress – det är det vi vill ha.

Efter nästan ett års letande hittade vi äntligen vårt drömhus på landet. För en månad sedan skrevs kontraktet under, och om en månad får vi nycklarna. Det är det huset, och det framtida ”livet på landet”, som den här bloggen kommer handla om.

Jag vill rikta ett särskilt tack till våra grannar: utan era barn och deras dagliga försöka att återskapa Slaget vid Lützen hade vi inte alls varit lika motiverade i vårt husletande. Tack för att ni höll modet uppe de dagar då Hemnet kändes alltför tomt!

1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Nästa inläggHur flyttar man en trädgård?