I Djur & natur, Recept & mat

Direkt från skogens skafferi

Igår var vi på ett bröllop som hölls på en gård ute på den småländska landsbygden utanför Ljungby och vi kom hem först efter midnatt. Regnet vräkte ner under större delen av kvällen, men det gjorde inte så mycket. Det strålade om bröllopsparet, maten var supergod och sällskapet trevligt.

Idag började jag dagen med att dra på mig stövlarna och gå en runda i skogen i jakt på bär och svamp. Det gäller att passa på nu när skogens skafferi är fullt av ätbarheter.

Under tiden fixade Patrik de sista silikonfogningarna i badrummet och hann till och med påbörja spontanrivning av det gamla utedasset.

Blåbären sjunger på sista valsen men det finns ändå gott om bär kvar att plocka. Övriga Sverige sägs ha fått ett dåligt lingonår, men här i västra delen av landet verkar det inte råda någon brist.

Gott om lingon i blåbärsskogen

En klase mogna lingon

Tack vara de senaste veckornas rikliga nederbörd har svampar ploppat upp precis överallt i skogen. Därför kunde jag även plocka med mig ett par liter kantareller.

Ett helt gäng kantareller

Man känner sig verkligen präktig och duktig när man kommer hem med påsarna fulla av bär och frukt, och dessutom ägg från den dagliga rundan i hönshuset.

Kylskåpet börjar bli fullt så nu gäller det att komma på vad jag ska göra med alla potentiella ingredienser!

3
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Höst i luften

Publicerat 10 augusti, 2016

Med skogen full av bär

Publicerat 8 juli, 2016

Föregående inläggHöst i luften
Nästa inläggEtt år senare