I Djur & natur

Dinosaurie eller silkeshöna?

Signild, 5 veckor gammal

Tiden går fort! Lilla Signild är inte så liten längre. Vid fem veckors ålder har hon definitivt lämnat kycklingstadiet, och ser just nu mest ut som en liten dinosaurie med fjuniga spröt på huvudet.

Hon är en otroligt charmig liten krabat som liksom övriga husdjur i hemmet tycker att det är exceptionellt mysigt att sitta i husses knä. Det bästa hon vet är att äta majs och grönkålsskott, och hon har nyss upptäckt hur roligt det är att skutta ut ur buren och upp på armstödet på fåtöljen intill, och sedan hoppa tillbaka in i buren – om och om igen.

Efter ett första försök att sammanföra henne med de nykläckta kycklingarna, då hon började picka på dvärgkochinen Adas äggtand och drog henne prövande i ena tån, bestämde vi oss för att separera dem i ett par dagar i väntan på att småttingarna skulle bli lite större och starkare.

Efter någon dag testade vi att sätta dem i samma bur igen och sedan dess har det gått över förväntan. Signild har visat småttingarna var man äter och dricker och även lärt dem en och annan ovana, såsom att sprätta upp långa remsor av tidningspapper. Ofta ser man alla sova tätt ihop i en dunig hög på burgolvet.

Fem veckor gammal silkeshöna och veckogamla kycklingar

2
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

En liten babyboom

Publicerat 14 maj, 2017

Dags för hönsspa

Publicerat 27 juli, 2017

Tupp i hönshuset

Publicerat 29 september, 2016

Föregående inläggTrappmålning & tillökning i hönsfamiljen
Nästa inläggDen nya ljusa hallen