I Djur & natur, Huset, Odling & trädgård

Det blev vitt även i år

Varje år kommer det som en överraskning, det där vita pudret som lägger sig som ett täcke över marken och skapar löpsedelkaos i storstäderna. I år var vi dock bättre förberedda än föregående vinter.

När stora flingor började falla förra helgen kunde vi lugnt konstatera att vinterdäcken bytts i god tid och att snökedjorna låg i bakluckorna. Och plogen stod beredd och monterades relativt snabbt och lätt på fyrhjulingen.

En sak är säker: i vinter ska vi banne mig inte fastna i några backar. Att åka i diken och okontrollerat slira runt på isbanor känns väldigt 2016, så det tänker jag faktiskt skippa i år.

(För transparensens skull kan nämnas att det i skrivande stund åter är barmark och nära tio plusgrader ute. En eventuell snöstorm känns just nu väldigt avlägsen. Men ändå vet jag: winter is coming!)

3
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Månaden i bilder

Publicerat 1 december, 2016

Årstidernas växlingar

Publicerat 28 november, 2016

Den första snön

Publicerat 4 november, 2016

Föregående inläggOch så var de fyra
Nästa inläggEn utbildning i rätt riktning