I Allt annat, Djur & natur, Huset, Odling & trädgård, Slow living, Utflykter

Året som gått (del 1)

Hej igen kära läsare, och tack för att ni hänger med in i år 2018! Efter att ha haft en väldigt intensiv med så gott som noll ledighet unnade jag mig ett par veckors semester över jul och nyår.

Några av årets första dagar spenderades hos familjen på Österlen, men nu är jag alltså tillbaka på Västkusten – och på bloggen för den delen.

Även om det är lite sent för en årskrönika tänkte jag att det skulle vara trevligt med en kort resumé av året som gått. Det är ju först när man tittar tillbaka som man får lite perspektiv och inser hur mycket man faktiskt åstadkommit under det gångna året!

Januari

Strax efter nyår bjöds det på snökaos och Patrik lät den nya snöplogen gå varm ute på gårdsplanen. Det blev en månad av förberedelser: vi fick hem material inför påskens byggprojekt i källaren och målade färdigt de sista furugula dörrarna.

Februari

Årets första grönsaksfröer stoppades i jorden och för första gången testade jag att så chilifrön vilket visade sig vara en bra idé (även om flera av dem senare förolyckades under växthusincidenten i april).

Mars

Denna månad blev något av en milstolpe i min karriär: jag tog farväl av mitt fasta webbdesignerjobb och gladde mig åt att äntligen få testa mina egna vingar. I samma veva körde jag österut för att vara med på årets mest minnesvärda event: TIC 2017.

April

Trädgården och dammen var full av liv och vårkänslor. Ett par väggar byggdes upp i källaren och därmed fick vi plötsligt två nya rum i huset. April visade sig dock bli en otursdrabbad månad: framför allt blev vår förstfödda kyckling, Signild, tagen av räven. Som grädde på moset blåste mitt lilla budgetväxthus bort och mosade mina nyplanterade grönsaksplantor.

Maj

Jag besökte Ystad, upplevde en försmak av sommaren och tipsade om Österlens godaste glass. Våra ”hemmakläckta” höns fyllde ett år och Hulda ruvade fram en alldeles egen liten kyckling, en perfekt blandning av silke och kochin som sedemera fick namnet Albin. Jag gick omkring i ett regnigt Liseberg för att uppleva trädgårdsdagarna för första gången och återvände hem med ett gäng nya rotknölar och en hel del inspiration.

Juni

Patrik visade upp sitt nya, fräscha arbetsrum. Jag skröt om min kanelbullebild, skrämdes av en räv och skrev om fenomenet social bakfylla. Vi påbörjade det dryga arbetet med att sätta upp stängselstolpar (förhoppningsvis kommer vi dra själva stängslet i vår). Månaden avslutades med ännu ett Österlen-besök.

Per Helsa Café i Ystad

Fortsätt till Året som gått (del 2).

3
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Året som gått (del 2)

Publicerat 14 januari, 2018

Föregående inläggMånaden i bilder
Nästa inläggÅret som gått (del 2)