I Odling & trädgård

Ännu en dag i högsommarvärmen

Nästan hela veckan har solen gassat från en molnfri himmel och kvicksilvret har legat runt 30-strecket. Det är dagar som dessa som man är extra glad att vi investerade i en stor AC förra året.

Det är tack vare luftkonditioneringen som det hålls en någorlunda human temperatur på övervåningen. Synd att man inte kan ta med sig de svalkande fläktarna utomhus.

För trots värmen är det full rulle ute i trädgården. Patrik kör med röjsåg och gräsklippare genom snårskogen, i ett försök att återerövra gräsmattan. Då och då stjälper han även ut ett skottkärrelass jord över hålet som den blå baracken efterlämnade.

Själv har jag just avslutat en omgång ogräsrensning på framsidan av huset. Dessförinnan gick jag ett antal rundor med vattenkannan och passade på att så ett par rader sallat på den sista odlingsbara ytan i köksträdgården.

Ikväll bjuds det på grillat till middag, sedan blir det säkerligen lite mer trädgårdsarbete när det blivit lite svalare.

Flock med dvärghöns och svart katt
Elton övervakar hönsen under förmiddagsutflykten.
Ljust pärlgrå dvärgkochin
Albin spanar in ett saftigt grässtrå.
Platsen där baracken stod är nästan helt återställd. Det som återstår är att jämna ut marken, forsla bort sten och tegel, och så gräs.
Platsen där baracken stod är nästan helt återställd. Det som återstår är att jämna ut marken, forsla bort sten och tegel, och så gräsfrön.
potatisplantor sticker upp under vit fiberduk
Fiberduken är inte vacker, men den hjälper till att skydda mot skadeinsekter och uttorkning. Under den växer potatisen så det knakar.
1
Share Tweet Pin It +1

Anjeli

En exilskåning som numera är bosatt i ett hus i skogen strax norr om Göteborg. Är frilansande webbdesigner och webbredaktör på dagarna och silversmidande månskensbonde som drömmer om självhushållning på fritiden.

Relaterade inlägg

Katten Elton inspekterar Lödöse/Nygård-skogen

Påsken i bilder

Publicerat 28 mars, 2016

Att plötsligt ha en syrenhäck

Publicerat 22 maj, 2017

Föregående inläggFörberedelser inför toalettrenovering
Nästa inläggEtt år senare